Vilken inspirerande och engagerande Kultursöndag!

Varmt tack till alla medverkande och besökare! Stort tack även till Elisabeth för många bilder och filmer samt Jakob och Johan för den fyndiga, spontana och skrattframkallande live-sändningen från dagen.

Kultursöndag Sven 600 300     Kultursöndag Bilderbok makar WS alla 600 300Kultursöndag Bilderbok makar WS Sven 600 300     Kultursöndag Eva 600 300Kultrusöndag Eva 2 600 300     Kultursöndag Elisabeth 600 300Kultursöndag Elisabeth sång 600 300     Kultursöndag Tveksamma Tvåan 600 300Kultursöndag Tveksamma Tvåan 2 600 300     Kultursöndag Improvisationsteater Elisabeth och Gunnar 600 300Kultursöndag Program bild 600 300

Program

10:00-10:15 Öppningsceremoni

10:15-10:45  MUSIK Sven Velander, känd från bandet Horda Bud

10:45-12:45  WORKSHOP 1 Bilderboksmakarworkshop

12:45-13:30  LUNCH och FIKA (restaurang/uteservering)

13:30-14:00  FÖRELÄSNING ”Downshifting” och Livskvalitet med små medel, Eva Fodor Velander

14:00-14:30  SÅNG OCH TEXTLÄSNING, tankar om livet och den tid vi lever i, ”Mer Människa”, Elisabeth Jönsson

14:30-15:00  MUSIK Tveksamma Tvåan (Johan Ragnarsson och Gunnar Carlström)

15:00-17:00  WORKSHOP 2 Improvisationsteater

Workshopinfo

Bilderboksmakarworkshop – Ledare: Jakob Alfredsson och Johan Ragnarsson

Har du en idé om en saga du vill berätta? I så fall kommer du förmodligen att berätta en helt annan idag. Har du ingen idé? Då kommer du i alla fall att berätta en helt annan.

Arbeta i par med text och illustration för att på ett fantasirikt sätt skapa en berättelse! Målet är att sätta ihop en bilderbok, men man vet aldrig var man hamnar. Men innan resan är över lär du ha utvecklat din kreativa sida och din förmåga att berätta en historia.

Workshoppen görs av farbror Yudas (Jakob Alfredsson) och morbror Oa (Johan Ragnarsson) från Krystplatt Kacsnutt. Krystplatt Kacsnutt bevistar Facebook och Twitter , och Blogger .

Se även inspelning av podcasten Du är inte klok barnboken.

Improvisationsteater – Ledare: Johan Ragnarsson och Gunnar Carlström

I den här workshopen har du möjlighet att ge dig själv en rolig och inspirerande stund. Tillsammans med andra intresserade kommer du att upptäcka nya kreativa sidor hos dig själv. Lär dig några av alla regler och metoder som finns för improvisation. Och kanske också hur du bryter mot dem!

Vi kommer att använda oss av olika dramaövningar och metoder som till exempel start- och slutrepliker, givna förutsättningar för en scen, frysövningar, med mera.

Du behöver inte ha teatererfarenhet sedan tidigare för att delta och ha utbyte av denna workshop.

Avgift och anmälan

Workshop: 150 kr för en workshop, 200 kr för två workshops. Betalning sker på plats.

Anmäl dig gärna via mail till eva@kittebo.se särskilt om du vill ha lunch och/eller fika. Du får en bekräftelse via mail med en vägbeskrivning. Anmälan är inte bindande. Enstaka drop-in är möjligt utan anmälan.

Lunchbuffé 100 kr: äkta ungersk gulasch från Ungerska Kryddriket, Kittebo gryta (vegetarisk, gluten och laktosfri), surdegsbröd, smör, kaffe, te, skogsdricka och kaka.

Eftermiddagsfika 50 kr: kaffe/te, skogsdricka, smulpaj.

Medverkande

Elisabeth Jönsson, författare och gymnasielärare från Växjö framför ett kortare program med sång och textläsning baserad på hennes senaste bok Mer Människa som kom ut våren 2016. Boken har fått ett fint mottagande av läsare och i media och samtalscirklar utifrån bokens innehåll är på gång på olika platser i landet. Kanske du vill starta en cirkel med utgångspunkt från boken? Elisabeth berättar mer. Mer info på www.elisabethjonsson.se och www.punctumsaliens.se

Eva Fodor Velander, utbildare och föreläsare samt föreståndare på Kittebo Kursgård och kock på Skogscafé Pusta ut. Mer info om Eva på www.kittebo.se/omoss och www.swebizz.se

Gunnar Carlström, musikalartist, skådespelare, improvisatör och livsnjutare med ukulele och ordvitsar som främsta vapen. Verksam i Tveksamma Tvåan.

Jakob Alfredsson, bibliotekariestuderande barnboksentusiast och oljudsmakare med en förkärlek för det absurda. Utgör ena halvan av Krystplatt Kacsnutt samt en liten del av konstnärsklubben Kollektivradio.

Johan Ragnarsson, skapare av bilder, världar och allt. Vilket till exempel innefattar att vara monstertecknare för Doktor van Schoonbergs Bestiarium, superhjältetrubadur för Tveksamma Tvåan, bilderboksövertolkare för Krystplatt Kacsnutt, redaktör för Svenska Superserier, och filmmakare för Laterna Magica. Mer info om Johan hittas på www.ensomheterJohan.se , eller som @ensomheterJohan på diverse sociala medier.

Sven Velander, kreativ motor för bandet Horda Bud, verksam som trubadur under namnet JAGOS. Mer info om Sven på www.anoteket.se och www.swebizz.se

Tveksamma Tvåan är inte bara superhjältar, utan trubadurer också. Kanske mest trubadurer egentligen. Kapten Kanske (Johan Ragnarsson) spelar mandolin och Doktor Diffus (Gunnar Carlström) spelar ukulele. Båda påstår sig dessutom kunna sjunga och vara roliga på samma gång. Duon närvarar på Facebook och Twitter .

Arrangör

Arrangör är Kittebo kursgård (www.kittebo.se) i samarbete med

Kontakt

Eva Fodor Velander, eva@kittebo.se , 0702 39 19 45. Mer info på www.kittebo.se/aktuellt