Författarrum

Kittebo Författarrum är en samlingsplats för kreativa skribenter med ambition att lyfta fram ”det skrivna och det talade ordet” och inspirera till skapande. De har alla besökt Kittebo kursgård och/eller har anknytning till platsen eller oss.
Vår vision är att stärka lusten att berätta och se värdet med orden samt att skapa nya tvärkulturella samarbetsformer med ord och ton som grund. Vi arbetar med storytelling och använder ordet som uttrycksmedel i olika konstarter.

Medverkande i Kittebo Författarrum

Elisabeth Jönsson
Lärare, författare, redaktör för Punctum saliens och livets sjungande meningsbyggare som famnar orden.
Johan Ragnarsson
Serietecknare, en tveksam men otvivelaktig spexmusiker och eftertänksam ordkonstnär.
Maria Bielke von Sydow
Författare, ägare av BIMA förlag, en mångsidig Vetlandian och ett Blommagårdsfyrverkeri av skrivande röster.
Olle Larson
Filosofi doktor, historiker, lärare och en levande tidsmaskin som blickar tillbaks på Smålands historia.
Pelle Olsson
En ytterst produktiv proletärförfattare och en lysande berättare som med hjälp av humor och fyndighet förflyttar oss till nutiden.
Sven Velander
Författarrummets ”Bob Dylan”, låtskrivare, musiker, kreatör i Horda Bud och punkfilosof med ordet som vapen.
Tina Persson
Scenpoet, färgsprakande skribent och bildkonstens gudinna med rytmen i blodet.

Författarrummets vänner

Personer som samarbetar med oss och/eller stödjer författarrummets arbete i någon form.

Carol Alvin
Carol öppnar dörrar till nya kreativa världar genom sin oändliga  kärlek till tyg, färg och form och återskapar historiskt inspirerade kläder från olika sekler med speciell förkärlek till 1700-talet.

Greger Lindquist
En särdeles rutinerad skådespelare med många strängar på sin lyra som även regisserar när andan faller på med ett engagemang som ger energi

Jennifer Rácz
En genuin levnadsinspiratör med öppet sinne, en egenhändig skribent, illustratör och sagoberättare.

Per Gustavsson
Författare, fängslande sagoberättare, talkonstens härskare och gestaltare av Mickel i Långhult.

Solveig Jonsson Perjos
En skrivkunnig och historieintresserad sociolog – med passion för hästar – som gärna djupdyker i ordens värld och i berättandets mysterium.

Här till höger finner du en flik för varje person i Författarrummet eller i Författarrummets vänner med en kort beskrivning och foto om den aktuella personen och varför hon eller han vill vara delaktig i författarrummet.

Ordbryggarna, en ”inkubator” för blivande författare  och samtidigt en unik och annorlunda skrivarkurs och författarmöte serie som vi anordnar då och då med flera av våra författare i samma kurs för dig som vill veta mer om olika sätt att skriva. Syftet med kursen är att väcka lust till att skriva, ge inspiration och visa exempel på olika sätt att skriva. Här kan du träffa och få tips av olika författare och få inspiration till att skriva allt från historiska texter och reflekterande skrivande till intuitiv poesi och pop-låt texter, med flera olika kursledare och ett avslutande Litterärt Draknäste.

Ett annat exempel på aktiviteter som vi anordnar ibland är Poesivandring, en vandring med ord och musik som verktyg i ett naturskönt landskap runt Kittebo kursgård, där vi stannar upp vid särskilda platser som bjuder på upplevelser för alla våra sinnen. Den kan innehålla allt från ”Punkpoesi för trasiga själar” och ”Häpnadsväckande småländska historier” till ”Himmelsljus och jordesång” med trummor och dans samt ”Att hitta hem i sin egen takt”.

”Vår stund med orden” – författarträff/live

Diskussioner och intervjuer om stora och små existentiella frågor, erfarenheter och upplevelser av och med ”ord” med utrymme för eftertanke och reflektioner.

    

Lansering av Kittebo FörfattarrumPresskonferens 22 feb 2017 på SENSUS Växjö

Dina förmåner när du är med i vårt Författarrum

  • Du får gratis publicitet via oss i olika former.
  • Du tillfrågas först om du vill medverka i våra olika projekt samt kulturaktiviteter som vi anordnar, innan vi går ut till allmänheten.
  • Du får hyra kursgården för en symbolisk summa för att anordna författarträffar och andra kulturaktiviteter.
  • Du får 20 % rabatt på mat och fika på Skogscafé Pusta ut, som serverar ungersk mat.
  • Du får 50 % rabatt när du hyr vår ”Skrivarstuga”, som ligger inbäddad i ett lugnt och naturskönt skogsområde med varierande natur, bland åsar, ängar, göl och skogsstigar. Här finner du tystnad och avskildhet, kan hämta inspiration och fokusera dig på ditt skrivande. Du kan även få inblick i och en känsla för hur livet var förr och uppleva naturligt mörker (långt ifrån gatubelysningar). Det finns möjlighet till helpension.