Greger Lindquist

Greger Lindquist är professionell skådespelare med många års yrkeserfarenhet på ett flertal teatrar runt om i landet även film, radio och TV ,har även regisserat när andan fallit på.

Efter drygt fyrtio år som skådespelare, trampandes Thalias tiljor (de senaste trettio åren som fast anställd ensemble medlem på Region Teatern Blekinge-Kronoberg) hade jag nog tänkt att lägga dödskallen på hyllan ( för att relatera till Hamlet) och njuta mitt otium, så blev nu icke fallet.

Det som händer när jag träffar kreativa människor är att jag alltid smittas av deras entusiasm och nyfikenhet,och som en gammal cirkus häst, satte jag igång att trava när orkestern började spela.

Så jag klev på tåget för att ge mig ut på ännu en spännande kollektiv resa.

Ett musikteater projekt med ett flertal samarbetspartners (studieförbundet Sensus, Kittebo kursgård, Musik i Syd) och premiär 2019.

Här kommer jag att fungera som regissör för den slutliga produktionen samt i någon form av teaterpedagog under resans gång.

För att citera en gammal teaterlärare: ”Att göra teater är som att ge sig ut på en resa i det totalt okända,då gäller det att vara förbaskat förberedd!”