Ordbryggarna Författarmöten

Här kan du träffa och få tips av flera olika författare och få inspiration till att skriva.

Datum: 15 nov och 29 nov
Tid: kl 18:30-21:00
Plats: Sensus, Norrgatan 15 i Växjö

Kontakt för mer info och anmälan: Britta Lindberg, Sensus i Växjö, e-post britta.lindberg@sensus.se eller tel 0470 707 304

15/11 Tina Persson – Poesin – En del av mitt liv

Du får denna kväll möta Tina Persson, en av de personer som skriver poesi och som brinner för denna uttrycksform.

Som läsare får du möta poeten Tina, höra hur hon skapar sina poetiska alster.
Varifrån eller hur kommer hennes inspiration?
Inspiration från andra poeter?
Hur tänker hon när hon skriver, finns det några regler eller tips att hålla sig till?
Hur ska man läsa poesi?

Du får dessutom höra henne läsa några av sina alster.
Kanske får ni alla prova på att skriva något under kvällen.

Denna kväll passar dig som tycker om att läsa poesi, dig som är med i någon läsecirkel, dig som kanske redan skriver eller som vill skriva poesi eller dig som bara är nyfiken på poesi i allmänhet.

29/11 Olle Larsson – Att skriva historia – Att popularisera det förflutna, tillgängliggöra och förmedla utan att förvanska historiska fakta.

Välkommen till ett författarmöte med historia i centrum.

Vi är många som möter Olle Larsson i skolvärlden , genom att läsa hans historiska böcker eller krönikor i Smålandsposten. Vem är denne man och varför har han just fastnat vid historia och att skriva om historia?

Hur får han idéer till böcker, hur går researcharbetet till, vad är viktigt att tänka på i skrivandet? Finns det någon period eller något ämne som engagerar honom mer än något annat?
Helt enkelt vad rör sig i huvudet på en historisk författare.

Denna kväll passar dig som gillar historia och som tycker om att läsa historiska böcker ensam eller tillsammans med andra i en läsecirkel. Den passar också dig som när en dröm om att en gång själv skriva något eller som kanske redan har börjat så smått eller så tycker du bara det skulle vara intressant att få höra Olle berätta om sitt författarskap.

Kvällen innehåller föreläsning, fikapaus, frågestund och ev. signering om du vill köpa någon av Olles böcker denna kväll.