Lena Johansson, Lugnare Liv, KBT, öron-akupunktur m m

Legitimerad sjuksköterska inom psykiatrin med många års erfarenhet, hon har specialiserat sig på behandlingar som ger lugn och harmoni.

Lena har utbildat sig inom KBT och har arbetat flera år med det. Dessutom är hon certifierad öronakupunktör, mindfulnessinstruktör samt energimassör.

All verksamhet grundar sig på forskning och beprövad erfarenhet.

Energimassage

En japansk massageform där man arbetar med kroppens meridianer. Massagen har visat sig vara stärkande samt både uppiggande och lugnande beroende på vad mottagaren behöver. Den ges genom kläderna sittandes på en massagestol.

Mindfulness

Ett sätt att hantera sin dag utifrån här-och-nu-perspektiv. Till hjälp har vi vår andning, kropp och vardagen runt om oss. Vi tränar och vänjer oss vid en mer stressreducerad livsstil.

Öronakupunktur

En form av akupunktur där man använder örats reflexpunkter för olika kroppsdelar och funktioner. Man har sett goda resultat för bl a smärta, oro, ångest, stress och sömnproblem. Den ångestlindrande effekten kan även underlätta vid t ex rökavvänjning.

KBT-inriktad samtalsbehandling

Enskilda behandlingar där man arbetar med tankar och beteenden för att lösa olika känslomässiga problem och hitta ett annat förhållningssätt